Menü Bezárás

Alapítványunk és az Önkéntes munka

Alapítványunknál alapértékként kezeljük az önkéntesmunkát. Az önkéntesek egyrésze állandó jelleggel segíti az Alapítvány munkáját, azonban évről évre jelentkeznek alkalmi jelleggel is önkéntesek a feladatok ellátására. Céljaink elérése érdekében az önkéntesek számát kívánjuk bővíteni a következő feladatok ellátása területén: Szabadidős programokban való részvétel,

  • 1 % adomány gyűjtés.

Az önkéntesen végzett munka – hivatalos definíciója szerint – olyan munka, mely az egyén szabad akaratán alapszik, mások javát szolgálja és anyagi ellenszolgáltatás nélkül végezzük. Ez azonban csak a történet egy része, az önkéntesség a gyakorlatban ennél sokkal több és rengeteg előnnyel jár.

Van, hogy szívesen segítenénk másokon, de nincs lehetőségünk pénzt vagy egyéb adományt adni az arra rászorulónak. Ilyenkor jelent jó alternatívát az önkéntes munka. Ilyenkor lehetőség nyílik arra, hogy akár emberi életeket is megváltoztass, új kapcsolatokat, barátokat szerezz.

Segíteni másoknak – amikor a leginkább szükségük van rá – része kell, hogy legyen az életünknek, hiszen bármikor velünk is történhet hasonló. Az önkéntesség megtanít arra, hogy mi az a felelősség, továbbá segíthet megérteni azokat az embereket, akik valami miatt mások, mint te.

 Az önkéntesség nagyon jó arra, hogy új tudásanyagot szerezz az életről. Így például megtanulhatunk csapatban dolgozni, vagy  célokat kitűzni és azokat egy időn belül elérni.

Az önkéntes munkának valódi, értékes, pozitív hatása van az emberekre, a közösségekre és ezáltal az egész társadalomra.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet Alapítványunk tevékenységével, csatlakozz hozzánk Önkéntesként.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support