Menü Bezárás

Fejlesztő foglalkoztatás

A munka, az értelmes és hasznos tevékenység nélkülözhetetlen a mi ellátottaink életében is – a vele járó fáradtság mellett illetve ezzel együtt – sikerélményt nyújt, önbizalmat erősít, én, és öntudatot növel.

Munkatevékenység alatt a következőket értjük: szövőanyag előkészítése (hurkolás, gombolyítás, szövés, bedolgozás, zokni ki, befordítás).

Intézményünk a szociális foglalkoztatás keretén belül fejlesztő foglalkoztatást valósít meg.

A fejlesztő foglalkoztatásban, fejlesztési jogviszony keretében fejlesztési szerződés alapján végzi az Igénybevevő a fejlesztési tevékenységet, amelynek célja az egyén testi és szellemi képességeinek és munkavégzéssel összefüggő készségeinek helyreállítása, megőrzése, fejlesztése, felkészítése az önálló munkavégzésre. Intézményünk a fejlesztő foglalkoztatás keretében Szt. szerinti jogviszonyban történő foglakoztatást valósít meg.

A foglalkoztatásban segítők figyelembe veszik a foglalkoztatott fogyatékosságainak sajátosságát és a szükséges mértékű segítséget mindenkor megadják. A foglalkoztatásban résztvevő személy mindig a képességének megfelelő munkát végzi. A személyre szabottabb fejlesztés érdekében a munkafolyamatot több részre osztottuk. Alapul véve a meglévő tapasztalatokat. A céljaink megvalósításához biztosítjuk a megfelelő körülményeket, környezetet, személyi feltételeket (szakemberek) és a folyamatos, naprakész adminisztrációt.

Sajnos a mindennapi életben, különösen a halmozottan sérült és vak emberek esetében nincs megfelelő munkahely, ahol ismereteiket segítséggel alkalmazhatnák. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni intézményünkben, majd ezt a komplex tudást érvényesíteni vagy védett munkahelyen, vagy a nyílt munkaerőpiacon.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support